Floortje Dessing Ziek

  • 1
Spread the love

Floortje Dessing Ziek:- Floortje’s geboortedatum is 31 augustus 1970 en haar woonplaats is Amsterdam. Floortje Dessing was een Nederlandse omroep, auteur en computerprogrammeur. Enkele van de meest bekende shows die Floortje heeft gehost, zijn Yorin Travel, 3 op Reis, Floortje to the End of the Earth en Floortje Stays Here. Maar pas in 1993, toen ze voor Shockradio begon te werken, begon ze echt op te vallen.

Floortje Dessing Ziek
Floortje Dessing Ziek

Dessing’s professionele carrière begon in 1993 in de Veronica-show Shockradio. Haar radiowerk gaat door bij zenders als Kink FM, Hitradio Veronica en RinkeldeKinkel van Jeroen van Inkel. Ze heeft sinds 1995 verschillende series voor Veronica gehost, waaronder Young Americans, Travel Guide en TreXx. Met deze aflevering begon haar tv-carrière.

Haar eigen onafhankelijke productiebedrijf was nauw betrokken bij het maken van verschillende reisshows die ze presenteerde tussen 1997 en 2007, waaronder Arrivals, Yorin Travel en RTL Travel. Floortje werd in 2017 omroepster voor LLiNK en heeft daar verschillende shows verzorgd, waaronder het reisprogramma 3 op Reis. Floortje presenteerde in augustus 2014 het radioprogramma 3 op Reis.

Floortje Dessing doet sinds 1995 verslag van haar reizen over de hele wereld voor meerdere Nederlandse televisiestations, in die tijd heeft ze meer dan 120 verschillende landen bezocht. Veel van deze shows, zoals Arrivals, Yorin Travel, RTL Travel en 3 op Reis, zijn gemaakt door haar eigen productiebedrijf. Als het Televizier-Ring Gala plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré, zal Floortje Dessing er niet bij zijn.

Floortje’s show, “Floortje tot het einde van de wereld”, ging in première in 2014. In deze show bezoekt ze afgelegen gebieden over de hele wereld op zoek naar gewone mensen die buitengewone dingen doen. In 2015 werd ze gezien als het gezicht van BNN’s programma “De Zeven Zeeen”.

De nieuwslezeres werd dinsdag ontslagen uit het ziekenhuis, maar is sindsdien bedlegerig. Dessing werd in Iran gebeten door een teek en liep zowel hersenvliesontsteking als het tekenvirus op. Vakantieleden van de groep zijn Floortje, Linda de Mol, Wendy van Dijk, Erland Galjaard en Jeroen van Koningsbrugge.

Floortje is kort na haar terugkeer van een reis naar Iran eind september met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een hardnekkig virus had haar getroffen. Het heeft even geduurd voordat ze zich beter voelde, maar nu is ze klaar om weer aan het werk te gaan. Nieuwe afleveringen van de show gaan op 1 januari in première op NPO1.

In de première ontmoet Floortje een Argentijns gezin van zes – de ouders en vier van hun kinderen – die de afgelopen 14 jaar in een voertuig uit 1928 de wereld rondreden. Ook bezoekt ze een jong gezin op het Schotse eiland Canna, dat in totaal slechts zestien inwoners heeft.

Om de diagnose te stellen, moest haar arts een voor dat doel ontwikkelde test uitvoeren. Ze liep de ziekte op tijdens een opdracht in het buitenland voor het programma 3 Op Reis, waarvan ze lange tijd mede-presentator was. Een mug of ander besmet insect kan de ziekte verspreiden door een vatbaar persoon te bijten. Ze is begonnen met het nemen van medicijnen en zegt dat het een enorm verschil heeft gemaakt in haar toestand.

Floortje filmde eind september een aflevering van haar populaire reisprogramma 3 Op Reis in Iran en keerde met een ziek gevoel naar huis. Na een onverwacht medisch noodgeval werd ze met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ze voegt eraan toe: “Het is echt een vreselijk virus dat ik heb opgelopen.” De infectie heeft een soort hersenvliesontsteking veroorzaakt, waardoor ik gek werd en de hele dag een bonzende hoofdpijn kreeg.

Ze stond te popelen om half december terug te keren naar Schiphol Airport, na wat voelde als een eindeloze afwezigheid van drie maanden. Het idee dat door mijn hoofd ging was: “Ik dank u, ik dank u allen dat dit weer mogelijk is.” Begrijp me niet verkeerd: ik geniet erg van mijn verblijf in Nederland. Maar het avontuur is nog niet voorbij. Die functionaliteit is ingebouwd.

Na een grondige evaluatie ontdekten artsen dat Dessing naast nierproblemen ook de tropische ziekte dengue had opgelopen. “De radioloog die mijn buik onderzocht, arriveerde uiteindelijk en zei: “Ok, er is iets.” Ondanks mijn verbijstering bleef het concept dat “dit is het moment” zich herhalen in mijn gedachten.

Floortje Dessing Ziek
Floortje Dessing Ziek

Dessing had drie jaar een relatie met haar cameraman, Tjitte Jan Nieuwkoop, tot 2016. Floortje is vrij discreet als het gaat om haar romantische relaties. Ze hecht veel waarde aan haar vriendschappen. Ze komt graag langs bij het appartement van haar vriend, dat zich direct boven het hare bevindt.

Spread the love

Spread the loveFloortje Dessing Ziek:- Floortje’s geboortedatum is 31 augustus 1970 en haar woonplaats is Amsterdam. Floortje Dessing was een Nederlandse omroep, auteur en computerprogrammeur. Enkele van de meest bekende shows die Floortje heeft gehost, zijn Yorin Travel, 3 op Reis, Floortje to the End of the Earth en Floortje Stays Here. Maar pas in…

Spread the love

Spread the loveFloortje Dessing Ziek:- Floortje’s geboortedatum is 31 augustus 1970 en haar woonplaats is Amsterdam. Floortje Dessing was een Nederlandse omroep, auteur en computerprogrammeur. Enkele van de meest bekende shows die Floortje heeft gehost, zijn Yorin Travel, 3 op Reis, Floortje to the End of the Earth en Floortje Stays Here. Maar pas in…