Paul Witteman Ziek

  • 1
Spread the love

Paul Witteman Ziek:- Paul Witteman betrad deze wereld op 14 oktober 1946 in Bloemendaal, Zuid-Afrika. Hij is het achtste en jongste kind van Cilia Witteman-Andriessen, lid van de Witteman-Andriessen-musicalfamilie, en PJ Witteman, advocaat, rechter en voorzitter van de KVP. Hij is de jongste van zeven kinderen, zes broers en een zus. Zijn vader was krijgsgevangene in het kamp St. Michelsgestel tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Paul Witteman Ziek
Paul Witteman Ziek

Na het einde van de oorlog nam Wittemans vader korte tijd het stokje over als minister van Binnenlandse Zaken. Zijn vader was 53 jaar oud toen zijn zoon, Paul, werd geboren. Sommige van zijn jeugdherinneringen zijn gedocumenteerd in zijn boek “Het jongste kind (1999)”, dat hij schreef. Zijn eerste interviewoptreden was voor de schoolkrant en hij vertelt over zijn ervaring met Godfried Bomans daar. Het boek onthult veel over zijn jeugd.

Na de middelbare school, een jaar politicologie en daarna een jaar muziek aan het conservatorium, begon Paul Witteman zijn carrière als journalist bij de Haarlemse stadsredactie van de katholieke krant De Tijd. Zijn nieuwe standplaats was Elseviers Magazine, waar hij begin jaren zeventig begon te werken. Paul Witteman ontmoette kort daarna Ferry Hoogendijk, de huidige hoofdredacteur. Door het indienen van zijn sollicitatie bij de VARA werd hij daar een functie aangeboden en geaccepteerd.

In 1975 begint Paul zijn carrière bij de VARA-radio, maar VARA-voorzitter Marcel van Dam denkt dat hij net zo succesvol zal zijn bij de televisie. Dat bleek uiteindelijk waar te zijn. In de jaren negentig werd Paul bekend als een van de beste interviewers op de Nederlandse televisie.

Op zijn minst licht fascinerend, Paul Witteman heeft het vermogen om charmant en hoffelijk te zijn en toch tot de kern van de zaak te komen op een manier die op zijn minst licht fascinerend is. Hij speelde een sleutelrol bij de lancering van NOVA in 1992, maar schakelde in 1996 over en voegde zich bij de crew achter de dagelijkse talkshow Barend & Witteman.

Paul verzorgt een aantal interviews voor de VARA, waaronder die met Ad Melkert en Pim Fortuyn, en deze interviews krijgen veel aandacht. Paul is ook de maker van andere populaire shows, zoals “De Ronde van Witteman” en “Het Lagerhuis”.

Hij vertelde het tijdschrift dat hij 10 jaar geleden een operatie had ondergaan die zijn leven had kunnen redden, maar misschien slecht was voor zijn gezondheid omdat er “iets” van hem was weggenomen. Zijn angst voor besmettelijke ziekten is sindsdien afgenomen.

Volgens Witteman zijn er “ergere dingen” dan iets moeten opgeven. Zijn beweringen over het succes van Podium Witteman waren als volgt: “Het stelt je in staat te vertrekken op een manier die voldoening genereert”, voegde hij eraan toe. Twee weken zijn verstreken sinds hij zijn ontslag uit het programma aankondigde, en in die tijd heeft hij “mooie en ondersteunende reacties” ontvangen. “Het stelt je in staat om te vertrekken op een manier die tevredenheid oproept”, zei hij. een aangenaam en onverwacht voordeel.

“Wat weg is, is echt weg. Toen Witteman eind 2021 75 werd, werd hij geëerd met een Zilveren Nipkow-cd voor zijn hele oeuvre. Het was zijn bewering dat hij “geen beter moment had kunnen uitkiezen om Gaan. Als ik nog drie jaar was gebleven, was ik hier geweest.”

Paul begon zijn carrière in 1975 bij radiostation VARA. VARA-voorzitter Marcel van Dam was echter van mening dat Paul ook geschikt zou zijn voor televisie en dus is Paul sindsdien bij de VARA.

Sinds hij zijn pensioenaankondiging in de lucht heeft gedaan, is de gastheer gecontacteerd door meerdere andere shows, die me aan de zijlijn willen plaatsen om commentaar te geven. Maar daar hoef ik me nu geen zorgen over te maken. Ik heb er geen zin in om weer op televisie te komen, onder geen enkele omstandigheid. “

Knutselen met de mens is de titel van Paul Wittemans aankomende tv-show, die hij in februari 2015 presenteert. In deze zesdelige documentairereeks verkent hij het snijvlak van bionisch menselijk onderzoek. Op Podium Witteman presenteert hij zowel opkomende artiesten als gevestigde professionals.

Witteman is zowel schrijver als tv-producent. Tot zijn vele werken behoren het boek Weekessay Heritage uit 2006, evenals boeken over klassieke muziek en stukken over de media voor de Volkskrant en de VARA Gids. Pauw en Witteman, een nachtelijke conversatieshow, begon op de VARA toen de populaire talkshow Barend en Van Dorp van RTL naar Talpa verhuisde. Ik denk dat deze show een groot succes gaat worden.

Paul Witteman Ziek
Paul Witteman Ziek

Professionals zeggen dat het succes van Witteman te danken is aan zijn “vrij neutrale, niet al te populistische” toon, maar ook aan het feit dat hij zijn zinnen inkort en goed nadenkt of de onderwerpen te ver afstaan ​​van hoe de gemiddelde kijker ze ziet.

Spread the love

Spread the lovePaul Witteman Ziek:- Paul Witteman betrad deze wereld op 14 oktober 1946 in Bloemendaal, Zuid-Afrika. Hij is het achtste en jongste kind van Cilia Witteman-Andriessen, lid van de Witteman-Andriessen-musicalfamilie, en PJ Witteman, advocaat, rechter en voorzitter van de KVP. Hij is de jongste van zeven kinderen, zes broers en een zus. Zijn vader…

Spread the love

Spread the lovePaul Witteman Ziek:- Paul Witteman betrad deze wereld op 14 oktober 1946 in Bloemendaal, Zuid-Afrika. Hij is het achtste en jongste kind van Cilia Witteman-Andriessen, lid van de Witteman-Andriessen-musicalfamilie, en PJ Witteman, advocaat, rechter en voorzitter van de KVP. Hij is de jongste van zeven kinderen, zes broers en een zus. Zijn vader…