Ad Visser Vermogen

Ad Visser Vermogen:- Met de naam Ad Visser kwam hij op 28 april 1947 in Amsterdam ter wereld. De televisiesterren van 2022 staan ​​bekend om hun rollen in Real Girls in Quest of yourself en Toppop. Hij is 75 jaar oud en werd geboren onder het teken Stier.

Ad Visser Vermogen
Ad Visser Vermogen

Dit was revolutionair en baanbrekend vóór 1970, maar het had niets te maken met het maken van muziek. Ad Visser maakte een aankondiging na een praatje over hedendaagse muziek: een act die op dit moment zou worden bespot als een slecht verkleedfeest voor de spannende avond van groep acht. Meestal deden acts op Toppop niets anders dan hun nieuwste hit lip-synchroniseren wanneer ze optraden.

Bovendien zijn de jaren zestig en zeventig momenteel grote gespreksonderwerpen. Iedereen en alles was toen veel relaxter en accepteerde elkaar. En toch denk ik dat we nog heel wat kunnen leren van die tijd, ook al werden er in die tijd veel dwaze en waardeloze ideeën naar voren gebracht. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we zoveel extra gedoe hebben toegevoegd aan veelvoorkomende activiteiten.

In 1982, als onderdeel van een multimedia-inspanning, schreef hij een sciencefictionroman genaamd Sobritas en bracht tegelijkertijd een plaat uit om het te begeleiden. Met een duet tussen Visser en Daniel Sahuleka bereikte de hit “Giddyap a Gogo” van het album de top 40 van de Nederlandse singleslijst en werd uitgebracht in 18 landen. Als gevolg daarvan maakte Visser zijn eenzame optreden op zijn eigen Toppop-show. Visser bracht in de jaren ’90 een set audio-cd’s uit met de titel Brainsessions. De alfagolven die door deze cd’s worden geproduceerd, brengen luisteraars in een meditatieve staat.

In de jaren zestig werd zijn controversiële, avant-garde en experimentele muziek veel besproken en gedebatteerd. In 1974 bracht hij de literair-muzikale hybride cd Zing Je Moerstaal uit. Na een vertraging van acht jaar was Visser eindelijk klaar met zijn multimediaproject Sobritas, met een roman en een synthesizerplaat. Hij blijft het publiek verbazen met onverwachte werken en uitvoeringen tot op de dag van vandaag.

Deze excentrieke dressoir bracht bijvoorbeeld in 2016 een lied uit met de titel “De Parade van de Helse Tragedie”. Het lied, dat meer dan negen uur duurde en meer dan duizend woorden bevatte, ging over het vinden van vreugde in het leven.

Ad Visser Vermogen

Daarnaast gebruikte hij de zintuigen van de passagiers om muziek uit een BMW 850 te spelen. Visser daarentegen heeft de bewonderenswaardige eigenschap om om zichzelf en anderen te kunnen lachen en tegelijkertijd de zaken in perspectief te kunnen zien. Ondanks zijn frequente sprongen, is dit waar.

Hij liet zijn extreem dure Mercedes achter in St. Tropez en kwam enige tijd later terug om daar op straat muziek te maken. Hij vergaarde geld van verschillende daken. Toen liep hij, in het bijzijn van iedereen, recht voor de auto uit. De schokimpact is nooit in zijn voordeel. Hij lijkt de gevolgen van zijn acties niet te beseffen. Voor hem is de ervaring om volledig in zijn eigen geest te leven voldoende. “

Bovendien zijn de jaren zestig en zeventig momenteel grote gespreksonderwerpen. Iedereen en alles was toen veel relaxter en accepteerde elkaar. En toch denk ik dat we nog heel wat kunnen leren van die tijd, ook al werden er in die tijd veel dwaze en waardeloze ideeën naar voren gebracht. Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we zoveel extra gedoe hebben toegevoegd aan veelvoorkomende activiteiten.

We zijn in de loop der jaren uitgegroeid tot een aantal uitstekende vrienden. Naar mijn mening is hij een complete artiest en een uitstekende performer. Omdat eerste indrukken zo gemakkelijk in het moment worden gevormd, wordt deze laatste voortdurend ondergewaardeerd. Je kunt zien dat hij slim is door gewoon met hem te praten, en dat betekent dat je te allen tijde moet letten op wat je om hem heen zegt.

“Vijftig jaar geleden, toen Top Pop voor het eerst werd uitgezonden, heb ik het themalied gecomponeerd. Gelukkig waren de middelen beschikbaar om deze muzikale momenten op tijd vast te leggen door ze op te nemen in een studio met een volledig orkest en enkele zeer bekwame muzikanten. Computers zijn tegenwoordig moeilijk te begrijpen, maar in het verleden waren ze binnen redelijke financiële grenzen. De zang voor het Toppop-nummer werd verzorgd door Patricia Paay, Yvonne Keeley, Anita Meyer en een derde naamloze zangeres. Dus Paay bedacht die aanlokkelijke en aanlokkelijke kreet die Toppop in dienst had.Als het om moderne populaire muziek gaat, is Visser een veel grotere autoriteit dan ik.

Ad Visser Vermogen
Ad Visser Vermogen

In 1976 begon ik mijn carrière bij Toppop in de functie van regisseur. Bij aankomst in Hilversum droeg Visser de jas die zijn vrouw voor hem had gemaakt, verscheen voor de camera en deed wat er van hem werd verwacht. Omdat autocue toen nog niet bestond, hoefde hij niet veel te repeteren, maar hij slaagde er toch in om hier en daar wat kennis bij te brengen. Hoewel ik hem niet als presentator zou classificeren, geloof ik wel dat hij de juiste persoon op het juiste moment was. Gewoon hem “Mister Toppop” noemen deed de truc.