Agi Lindroth Flickvän

Agi Lindroth Flickvän ^ På grund av sin sjukdom har Agi utvecklats till en envis och viljestark vuxen som förvandlat henne från ett piggt och livskraftigt barn. Tidigare hade jag en fruktansvärd benägenhet för lättja; till exempel ville jag inte tillbringa en hel helg med våra älskade barn. Jag hade en begränsad tolerans för energi och var väldigt egoistisk under hela mitt liv.

Agi Lindroth Flickvän
Agi Lindroth Flickvän

Med det sagt har jag nyligen kommit fram till att min energitröskel är i form av en pyramid. Jag kan hantera allt som kan uppstå. Att jag skulle åka till Kanarieöarna själv med alla mina tre flickvänner var inget som var planerat i förväg. Å andra sidan tycker jag att jag ser fram emot det varje gång. Jag hade en begränsad tolerans för energi och var väldigt egoistisk under hela mitt liv.

Den nya romanen som Emma har skrivit, med titeln “Värmekalendern”, kommer ut om några veckor. Titeln hänvisar till både upplevelsen av att bo på en mjölkgård och utmaningarna för kvinnor som inte kan skaffa barn.

Ems mamma, fru Hamberg, öppnar dörren innan dörrklockan ens har ringt klart. Det verkar som om hon är nöjd. När jag går in i den enorma lägenheten där hon bor med sina tre döttrar, Ditte, Nmi och Saga, får jag det tydliga intrycket att jag har varit här förut.

Stockholms tingsrätt har lagts fram en ansökan om äktenskapsskillnad som lämnats in gemensamt. Emma Hamberg, författare och ankare på SVT som är 45 år, och Agi Lindroth, sångerska, har bestämt sig för att göra separata karriärer. De hade inte för avsikt att se tillbaka på sitt äktenskap efter elva års engagemang.

Emma nickar eftertänksamt och snurrar med fingrarna över sitt vågiga hår medan hon gör det. Hon ligger just nu lugnt i en fyllig, mångfärgad soffa. Det lilla huset, som hon refererar till som “matriarkatet ovanför träden”, är fullproppat med udda, återanvända artefakter som, trots sitt olika ursprung, verkar passa ihop sömlöst.

Hon har bott med sina tre tonårsdöttrar här, på sjätte våningen, med Maria kyrka som närmaste granne, i ett antal år; dörren står alltid öppen för bekanta och flickvänner som förstås ingår i den större familjekretsen. Detta är känt som ett “matriarkat”.

Enligt programledaren, som pratat med Aftonbladet om situationen, “vi har levt som vänner i många år, så det är inte så dramatiskt.” Emma Hamberg, författaren, kände att det äntligen var dags för henne att börja dejta, uppleva livet och ha lite kul efter att ha tillbringat många år som ensamstående mamma och den primära försörjaren för sin familj. Det hon inte hade planerat skulle hända var att bli galet kär i sin unga pojkvän, Patrick.

När de först träffades i Paris var Emma Hamberg bara 15 år gammal då. Hon tilldelades en semester till Frankrikes huvudstad som ett pris för att hon vann en tävling för serietidningar riktade till ungdomar. Emma tyckte att Patrick var mogen och erfaren, trots att han bara var några år äldre. Hon förklarar för journalisterna att olika familjer kan representeras på en mängd olika sätt.

Plötsligt ringde en av döttrarna Emma och berättade att det var omöjligt att väcka deras pappa. Emma blev informerad av dottern som ringde. När Emma kom till villan i Norrviken var han mitt uppe i ett krampavsnitt. Hon ringde 911 för att begära en ambulans. Agi sattes under sedering, och hon förblev under sedering i ett antal veckor. Eftersom anfallen var så illa kunde de ha fått patienten att dö.

Agi Lindroth Flickvän
Agi Lindroth Flickvän

Efter det blev ingenting sig likt igen. För när Agi vaknade fick hans familj plötsligt en helt ny riktig pappa och en halvbror som de aldrig träffat tidigare. Hans förmåga att komma ihåg saker skadades kraftigt. När patienten hörde höga ljud som skratt och musik började han eller hon skaka häftigt igen.

Vi har skapat en ny och annorlunda kärnfamilj. Hon säger att vi är de bästa vännerna och att vi är en familj som tar hand om varandra och träffas. Emma har alltid behållit sin roll som familjens arbetande mamma. Hon har bland mycket annat arbetat som illustratör, manusförfattare, krönikör, radiopersonlighet och som chefredaktör för en tidning. Agi Lindroth, en musiker som också råkar vara hemmapappa, uppmuntrar henne hela tiden.

Parets liv vändes upp och ner på ett ögonblick i december 2005. Agi hade fått ett virus i hjärnans muskelområden, vilket ledde till ett tillstånd som liknade koma i hennes tillstånd. Han tillbringade drygt ett halvår på en sjukvårdsinrättning.

Trots att han är mer vaken nu lider han av epilepsi. Det är möjligt för honom att få anfall även när han inte väntar dem. På grund av Agis hälsa är Emma den som får ta mest ansvar hemma.

Luften luktar som om den nyss städats, och korridorens väggar är täckta med skor som tillhör kvinnor som är organiserade på ett ordnat sätt. Du tittar faktiskt på sovrummet. Dessutom hittade jag din vän Anettes rum direkt tvärs över hallen.

Jag hade nyligen läst klart Emmas senaste bok, som är väldigt självbiografisk och med titeln Resten av allt är vårt. När jag kom in i lägenheten på Bellmansgatan i Söder, Stockholm, insåg jag snabbt att det var en exakt kopia av den som beskrivs i boken. Men på ett mer organiserat sätt.

Agi Lindroth Flickvän
Agi Lindroth Flickvän

Du har rätt, det har skett en betydande förändring. Förr i tiden var det dela 50/50, men för närvarande är det närmare 90/10. Den mest betydande förändringen är att det är betydligt mindre tjat i huset jämfört med när vi levde i ett samhälle som var mer rättvist. Nu, helt plötsligt, befinner vi oss i ett scenario där Agi är oförmögen eller ovillig att hantera saker. Detta kommer dock inte att vara ett problem eftersom jag sköter allt på egen hand. Den mest nedslående aspekten är att efter det kommer det nästan säkert att bli lättare.