Anniko Van Santen Ziek

Anniko Van Santen Ziek:- Anniko van Santen werd geboren in Zwolle, Overijssel, Nederland, op 19 april 1971. Ze kreeg bekendheid nadat ze verscheen in veelgeprezen films zoals Flikken Maastricht (2007), The Dinner (2013) en Pittigetijden (1996). Anniko van Santen vecht al een tijdje tegen dementie. De ziekte van Parkinson werd aanvankelijk gediagnosticeerd bij mijn stiefvader. Hoewel hij niet wist hoe hij een ei moest bakken, had hij veel intelligentie. Deze man had de kunst van het bakken van een ei niet eens onder de knie. Hij was altijd in de kelder te vinden, ineengedoken over een stapel zware boeken, zijn standpunt bepleitend.

Anniko Van Santen Ziek
Anniko Van Santen Ziek

Via de campagne “Herinneringen voor Levenseinde Dementie” wordt de aandacht van het publiek op het probleem van dementie gebracht. Anniko zegt dat een van de doelstellingen van het project is om “de boodschap over te brengen dat we nu moeten investeren in onderzoek naar alle vormen van dementie.” “De boodschap overbrengen dat we nu moeten investeren in onderzoek naar alle vormen van dementie” is een ander projectdoel. Tegen 2040 wordt verwacht dat dementie een half miljoen Amerikanen zal hebben getroffen, waardoor het de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten is.

Anniko van Santen reageerde aanvankelijk met een heel aardige uitdrukking (ze zei: “Ik vind dit heel lief”), maar werd toen buitengewoon gemeen tegen haar voormalige bewonderaar. Terwijl Ferdi Stofmeel haar tijd niet onder de 88 seconden wist te brengen, sloot ze de dag af met een winnende tijd van 447 seconden. Een totaal van 239 seconden van Jip van der Toorn bleek te veel voor de acteur in de finale, want hij viel uit de competitie na zes eerdere optredens en vier dagen van triomf. De acteur won in het verleden vier dagen aan competitie.

In mei 2001 betaalden Anniko en haar man 349.411 euro voor een hypotheek ter dekking van de resterende 453.780 euro die nodig waren om hun eigendom te kopen. De hypotheek is er direct verantwoordelijk voor dat Anniko ruim 64.000 euro verliest!!

Terwijl ze zich vestigt op haar nieuwe landgoed in Hilversum, etaleert ze de foto’s voor haar bekende buren. Dit is in de tussentijd gebeurd. Ze gaf bijna 540.000 euro (het equivalent van zeven ton geld) uit om haar fantasielandhuis te kopen.

De zaken gingen zo ver dat ze niet meer konden worden voortgezet zoals ze waren geweest. Mijn familie en ik hadden haast om naar het huis van mijn grootouders in Heerlen te gaan, zodat ik bij hen kon overnachten terwijl mijn vader de avondbijeenkomst van de konijnenfokkerij bijwoonde. Ik pakte haastig een koffer in en we reden Dieren uit. In die periode waren de spanningen hoog. Ik vond het erg moeilijk om afscheid te nemen van mijn vriendinnen en daarom ben ik nooit meer teruggegaan. Ik ging van de ene naar de andere manier in een kwestie van seconden.

Anniko Van Santen Ziek

Ze begon in 1989 bij RTL Véronique. Ze zit momenteel op de middelbare school en studeert binnenkort af. Ze gaat om de twee weekenden naar Luxemburg, dus pakt ze altijd een volle koffer in met haar weekendkleren en schoolspullen. De meerderheid van het studiopersoneel is Luxemburgs, dus er is geen gelegenheid voor een aangename discussie; ze gebruikt de pauze tussen de takes om haar taken uit te voeren.

Haar allereerste presentatieopdracht was voor de RTL-kindershow Villa Lux, tevens haar allereerste opdracht ooit. Daarna kwamen er nog veel meer, zoals onder meer RTL Matinee en Cartoon Express. Anniko is momenteel werkzaam als medewerker bij de AVRO, waar zij verantwoordelijk is voor een scala aan werkzaamheden, waaronder de presentatie voor ondervraagde Opsporing, een van die banen.

Een op de vijf volwassenen in Nederland lijdt aan dementie, een schrijnend hoog percentage. Dat is iets dat de aandacht van jullie allemaal nodig heeft. Het televisieprogramma “Memories for Life” wordt uitgezonden vanuit het Openluchtmuseum in Arnhem, dat in Nederland is gevestigd. Meerdere keren tijdens de lezing benadrukt Anniko het diepgaande effect van de hersenziekte op haar leven.

Naarmate het spel vordert, wordt het overduidelijk dat Anniko net zo slim is als in het begin. Haar foutloze run van 447 seconden was genoeg om haar de dagzege te bezorgen, terwijl Ferdi Stofmeel slechts 88 punten kon verzamelen. Ferdi vocht in de finale tegen Jip van der Toorn en verloor met een tijd van 239 seconden, waarmee hij zijn toernooiloop beëindigde na in totaal zes wedstrijden en vier overwinningen op de dag.

Anniko Van Santen Ziek
Anniko Van Santen Ziek

Naast de beelden bevat het boek ook interviews met enkele prominente Nederlanders die zich uitspreken over dementie. Naast de kleinzoon van voormalig PSV-grootheid Willy van der Kuijlen, die vorig jaar overleed aan de ziekte van Alzheimer, bevat de show krachtige toespraken van Hans Klok, Jetty Mathurin, Viggo Waas, Loes Luca, John Williams en Hans van Breukelen. Beroemde acteurs en actrices als Hans Klok, Jetty Mathurin, Viggo Waas, Loes Luca, John Williams en Hans van Breukelen komen aan bod in de film.