Dilan Yesilgöz Partner

Dilan Yesilgöz Partner;- René Zegerius is de echtgenote van Dilan Yesilgoz-Zegerius, een Turks-Nederlandse wetgever die sinds 2017 zitting heeft in de Tweede Kamer voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. René Zegerius is lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. (VVD). Ze zijn onlangs getrouwd en wonen sindsdien samen in een appartement in Amsterdam.

Dilan Yesilgöz Partner
Dilan Yesilgöz Partner

Op 18 juni 1977 werd de Nederlandse politicus Dilan Yelgoz-Zegerius geboren in de Turkse hoofdstad Ankara. Zijn voorouders zijn terug te voeren op zowel Turkije als Koerdistan. Op 25 mei 2021 legde zij de ambtseed af die nodig was om te dienen als demissionair staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat voor de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD).

Vanaf 23 maart 2017 tot en met 2 september 2021 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Sinds 10 januari 2022 is zij zowel als minister van justitie als minister van veiligheid werkzaam in het kabinet van Rutte IV.

René Zegerius heeft tijdens zijn professionele loopbaan in totaal twintig jaar bij de GGD in Amsterdam gewerkt en daarnaast nog acht jaar bij Arkin, een GGZ-instelling. In januari 2017 keerde hij na een afwezigheid van acht jaar terug bij de GGD; de functie die hij deze keer vervult is die van programmamanager.

2014 was het jaar waarin Dilan Yesilgoz eindelijk in het huwelijksbootje stapte met haar oude geliefde, René Zegerius. Zij hebben zich gevestigd in IJlanden, gelegen in Amsterdam-Oost.

Dilan heeft haar positie binnen de regering van Rutte IV naar voren gehaald. In het vorige kabinet is zij sinds mei van dit jaar staatssecretaris van Economische Zaken; in haar nieuwe baan wordt ze minister van Justitie.

In haar functie als raadslid heeft Yelgoz-Zegerius aanzienlijke inspanningen geleverd om het illegaal te maken om vrouwen en LGBT-mensen lastig te vallen terwijl ze zich in het openbaar bevinden.

Drie jaar lang voerde ze hiervoor campagne in de gemeenteraad, maar elk voorstel dat ze deed werd verworpen door de raadsleden.

Voorafgaand aan haar vertrek naar het Congres complimenteerde toenmalig burgemeester Eberhard van der Laan haar met haar vasthoudendheid.

Zijn afscheidscadeau aan Yelgoz-Zegerius was een geïntegreerde strategie om straatintimidatie in Amsterdam tegen te gaan. De aanpak was gebaseerd op een voorstel dat Yelgoz-Zegerius samen met Marijke Shashavari van het CDA had geschreven. Deze motie had de instemming van de overgrote meerderheid van de raadsleden.

Op dit moment wordt voorspeld dat de verkoopprijs circa 8.000 euro per ton zal zijn, wat een flinke winst oplevert. Er zijn in totaal vijf kamers verdeeld over de 185 vierkante meter vloeroppervlakte, waarvan drie slaapkamers en twee badkamers.

De luxe keuken biedt u een selectie van inbouwapparatuur voor uw gemak. De jacuzzi en het balkon op het dak zijn extra luxe voorzieningen.

Wopke Hoekstra, die binnenkort minister van Buitenlandse Zaken wordt, heeft in zijn vorige rol als particulier een zeer vruchtbaar jaar gehad. Naast het trouwen met zijn oude verloofde, Liselot Hoornweg, ontvingen hij en zijn nieuwe vrouw ook het blije maar emotionele nieuws dat hun jongste zoon, 5 jaar oud, genezen was verklaard van kanker. Hij was de afgelopen vijf jaar onder behandeling van kanker. In de zomer van 2016 bleek zijn leverkanker aanwezig te zijn.

In de geschiedenis van de VVD is er nog nooit een minister van Justitie geweest die niet uit een juridische achtergrond kwam. Toch is Sigrid Kaag een goede kandidaat om de functie van minister van Financiën over te nemen van Wopke Hoekstra.

Dilan Yesilgöz Partner

In mijn eigen ervaring was de fundamentele reden dat ik door die linkse partijen werd uitgekozen als ‘de immigrant’. Dit hebben ze speciaal voor mij gedaan. Ze ondervroegen me over de vreemdste dingen, zoals of mijn vader me wel of niet toestemming had gegeven om uit te gaan.

Ik kon gewoon niet begrijpen wat ze probeerden te zeggen! Waar heb je het over? Mijn vader kwam ons om drie uur ‘s nachts ophalen. Waar heb je het over? Toen realiseerde ik me dat de linkse politieke partijen er alleen zijn omdat ze mensen zoeken om te helpen.

Sigrid en haar man, Anis al-Qaq, zijn al heel lang getrouwd. Samen hebben ze vier kinderen grootgebracht: Janna (26 jaar), Makram (23 jaar), Adam (22 jaar) en Inas (16). (19).

Als je je in Turkije zorgen maakt over de bescherming van burgerlijke vrijheden, neig je natuurlijk naar links. Ik ben in Nederland opgevoed door ouders die linkse politieke partijen steunden, en als jongvolwassene nam ik hun stempatroon over, waardoor ik uiteindelijk lid werd van de Socialistische Partij.

Yeşilgoz-Zegerius is sinds de start in oktober 2017, toen ze ook de rol van woordvoerder energie- en gasproductie op zich nam, de klimaatakkoord- en klimaatwet-puntpersoon voor het kabinet-Rutte III.

samen met de leider van de VVD, Klaas Dijkhoff, is zij verantwoordelijk voor de communicatie van haar partij en treedt op als VVD-woordvoerder.

Sinds september van dit jaar (2019) is Yeşilgoz-Zegerius de officiële woordvoerder van de regering over zaken die verband houden met wetshandhaving en nationale veiligheid, inclusief maatregelen ter bestrijding van terrorisme en georganiseerde misdaad.

Ze werkte aan een wet die ‘haat-imams’ illegaal zou maken in het Schengengebied, de manier waarop kroongetuigen getuigenis afleggen zou actualiseren en advocaten en journalisten veiliger zou maken wanneer ze zich in potentieel gevaarlijke situaties bevonden.

Ze is een pleitbezorger voor het gebruik van lichaamscamera’s en tasers, evenals voor het bewapenen van wetshandhavers die met succes de nodige training en certificering hebben gevolgd om dit te doen. Vrijwel onmiddellijk werd ik me ervan bewust dat ik de verkeerde kamer was binnengegaan.

Ik was lid van verschillende linkse politieke partijen, schreef voor het PvdA-jeugdblad en werkte als stagiair bij GroenLinks, maar ik had nooit het gevoel dat ik erbij hoorde omdat onze wereldbeelden zo verschillend waren.

Janna, die in Londen naar school ging en nu in Amsterdam woont, haar jongens, die in Rotterdam en Wageningen wonen, en haar jongste dochter, die nog thuis woont, zijn allemaal Nederlanders die in andere landen hebben gewoond maar nu terug zijn verhuisd naar Nederland.

Dilan Yesilgöz Partner
Dilan Yesilgöz Partner

Dilan en haar partner wonen samen in een prachtig appartement in Amsterdam. Dilan kocht het appartement in 2015 voor 540.000 euro en sloot daarna een hypotheek voor nog eens 500.000 euro.