Ellen Ten Damme Ziek

Ellen Ten Damme Ziek:- Op 7 oktober 1967 maakte in het Gelderse Warnsveld de wereld kennis met Ellen Ten Damme. Ellen ten Damme bracht haar vormende jaren door in het Nederlandse Roden, in de provincie Drenthe. In Leek, op het Nienoord College, voltooide ze haar studie. Ze begon haar studie Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar stopte voordat ze afstudeerde. Daarna volgde zij voor haar basisopleiding het conservatorium in Hilversum en de Kleinkunstacademie in Amsterdam. Ze perfectioneerde daar haar pianospel. Ellen is multitalent en speelt zowel gitaar als viool.

Ellen Ten Damme Ziek
Ellen Ten Damme Ziek

Ellen nam deel aan de voorronde van het Duitse Eurovisie Songfestival 2005. Gebruikmakend van de Duitse muzikant Udo Lindenberg’s “Plattgelickt” als voorbeeld Dit nummer, oorspronkelijk getiteld Plattgefickt, beschrijft het verhaal van een man die niet in staat is om in Irak te dienen omdat hij plat is geneukt. Het is belangrijk om de naam van het bedrijf in de titel te vermelden. Het toernooi wordt stopgezet na de eerste eliminatieronde. In 2005 schreef Ellen ook een column voor de Volkskrant.

Van de buitenkant zag het eruit alsof ze ongeveer twee jaar geleden waren veranderd.De De Revisor en de NPS organiseerden een evenement genaamd ‘The Evening of Love Songs’, waarin muzikanten werden aangemoedigd om samen te werken met een dichter. Deze samenwerking was eigenlijk al enkele jaren eerder begonnen. Zo werkten Pfeijffer en Ten Damme samen aan het nummer “Dare You?” Ze dachten dat het smaakte alsof er meer was. Het feit dat het record eind vorig jaar gecertificeerd goud was, laat zien dat het publiek het met deze claim eens lijkt te zijn.

Tijdens de theatertour door Nederland getiteld Von Kopf bis Fuss zong Ten Damme niet alleen de rocknummers van haar meest recente cd, maar ook Duitstalige liedjes van Bertolt Brecht, Kurt Weill, Marlene Dietrich (waarop ze net als Dietrich op een hoge hoed), en Nina Hagen, evenals de ongecensureerde versie van Plattgefickt. De tour is getiteld “The Name of the Game”, naar de titel van Ten Damme’s bekendste film.

Ellen’s clubtour, bekend als de Impossible Girl Club Tour, begon op 9 november 2007 en liep tot 20 januari 2008. Tijdens dit concert wisselden ze tussen rocknummers en langzamere, soepelere nummers. I Am Here (2001) en Kill Your Darlings (1996) waren ook vertegenwoordigd, samen met nummers van haar meest recente album, Impossible Girl (1995).

In 2005 In 1997 kreeg Ellen de diagnose borstkanker; in 2017 kreeg de zanger dezelfde diagnose. Als de zangeres begin dit jaar verneemt dat er weer kanker is ontdekt, moet ze het hoofd koel kunnen houden. Dus als wat ik dacht waar is, dan kan ik deze hele zaak van tafel zien. Het is de moeite waard om dingen een derde kans te geven. Destijds maakt ze zich zorgen over hoe ze haar familie en vrienden over het nieuws zal informeren.

54-jarige Door gezondheidsproblemen moest Ten Damme in het verleden optredens uitstellen terwijl ze onder behandeling was, maar die tijd is allang voorbij. Ze zong haar waardering en schreef: “Bedankt voor alle geweldige kaarten en cadeautjes. Ze hebben me veel geholpen.”

Dat ze het nu moest doen is verschrikkelijk. De actrice, of moet ik zeggen creatieve duizendpoot, kreeg in de herfst van vorig jaar voor de tweede keer te horen dat ze borstkanker had. Een dodelijke wond: “Ik dacht bij mezelf, vaarwel aan iedereen. Ik ga deze aarde waarschijnlijk binnenkort verlaten.

Ellen Ten Damme Ziek

De eerste gedachte die bij je opkomt is precies dat. De behandeling, zegt ze, verloopt desondanks soepel. Bovendien “vond niemand iets van de straling” terwijl de concerten aan de gang waren. Ze beschrijft zichzelf als een sterke vrouw die onlangs een nieuwe kijk op het leven heeft gekregen.

Ellen, 38 jaar oud, kreeg haar eerste diagnose van borstkanker in 2005. Sindsdien krijgt Ellen therapie voor haar ziekte. In 2017 zei ze in de Nederlandse talkshow Pauw dat ze opnieuw de ziekte had gekregen en daarvoor in behandeling was.

Het was toen, zegt Ellen, dat ze besefte hoeveel geluk ze had dat ze nog leefde. Ze had het gevoel dat zelfs de meest gewone dingen een nieuwe betekenis voor haar hadden gekregen. Ik heb mijn best gedaan om er een leuke tijd van te maken. Het behoeft geen betoog dat dit een ellendige taak is. En toch, als het je leven in gevaar brengt of je extreem ongemakkelijk maakt, is het niet erg grappig. “

Dat ‘door niets van streek zijn’ ook subjectief is, blijkt wel uit het feit dat Ellen zich geen zorgen maakte over de haaruitval die het gevolg was van haar chemotherapie. Ze gaf niet toe, maar zocht informatie over de fysieke verschuivingen die ze ervoer. Ik probeerde gewoon te zien wat er gebeurde als een gedurfde nieuwe ervaring. Het was een spannend avontuur en ik hield mezelf niet voor de gek. “

De locatie beloofde degenen die kaartjes kochten voor de shows van 5 juni tot 7 juli dat er contact met hen zou worden opgenomen over een nieuwe afspraak of het terugkrijgen van hun geld.

Ellen Ten Damme Ziek
Ellen Ten Damme Ziek

In 2005 kreeg Ellen op 38-jarige leeftijd te horen dat ze voor het eerst borstkanker had. Duur in een aflevering van haar talkshow Pauw in 2017 onthulde ze dat er voor de tweede keer borstkanker bij haar was vastgesteld; tegen de tijd dat de show werd uitgezonden, had ze de behandeling al voltooid. In die periode werd ze geopereerd en de volgende dag was ze weer aan het werk.