Gérard Bulens Wikipedia

Gérard Bulens Wikipedia:- Manager Gérard Bulens van Crelan-Euphony (voorheen Landbouwkrediet-Euphony) maakte bekend dat de ploeg zich voor 2014 terugtrekt uit het continentale professionele wielercircuit. Een persbericht werd gebruikt om de aankondiging te doen.

Gérard Bulens Wikipedia
Gérard Bulens Wikipedia

Hij won in 1984 het wereldkampioenschap wegracen in Barcelona en heeft in zijn professionele carrière meer dan zestig overwinningen op zijn naam staan. In 1982 was er een race voor de Brabantse Pijl. In 1983 waren er twee races voor de Waalse Pijl (1985 en 1989). In 1986 werden de Ronde van Romandië en de Ronde van Vlaanderen verreden. Alles wat er gebeurde, gebeurde in België. (1987).

Gerard Bulens is al 25 jaar teammanager en adviseert ook voor RTBF en Proximus TV. Hij heeft een bijzondere plek aan de muur waar lopershemden, waaronder die van de grote Sven Nys, hebben gehangen. Hij en zijn Vlaamse evenknie, José De Cauwer, zijn de enige twee mensen in België die de geschiedenis en het heden van het wielrennen in het land aankunnen. De afgelopen dagen hebben we de toestand besproken van, wat het onderwerp is van ons onderzoek.

Na de spanning van de WK-finale van slechts een paar uur geleden, zal aanstaande zaterdag een ander wereldwijd evenement plaatsvinden: de start van de wielerwedstrijd Tour de France. Zoals altijd zullen VivaCité en onze speciale correspondent, Samuel Grulois, ter plaatse zijn om u een volledig verslag te geven van het evenement terwijl het zich ontvouwt. De renners van de eerste etappe van de Vendée, die vandaag de Alpenpas oversteken, zullen een zware dag tegemoet gaan. De Grand Boucle is officieel begonnen, en het is tijd voor dang!

Dit betekent dat er de afgelopen maanden een eerlijke en open dialoog tussen alle betrokken partijen had moeten plaatsvinden. De UCI in de eerste plaats omdat bij die Aigle UCI-leidinggevenden, laboratoriummanagers en andere managers en teamleiders allemaal geïnteresseerd zijn in het dopingonderwerp. Als een toegevoegde bonus heeft de Aigle de steun van het hogere management van de UCI. Ook de supervisors van het lab bij de UCI zijn erbij betrokken. Bulens concludeert dat ze daardoor allemaal een once-in-a-lifetime kans hebben gemist om opnieuw te beginnen.

Al vroeg in mijn leven ging ik met mijn grootvader mee naar wielerwedstrijden om hem te zien strijden, en daar ontwikkelde ik voor het eerst waardering voor de activiteit. Dat zijn de momenten die ik me altijd zal herinneren. Aanvankelijk werkte ik als leraar en deed ik zelfs mee aan sportcompetities, maar uiteindelijk besloot ik van loopbaan te veranderen. In korte tijd heb ik mij opgewerkt tot sportief directeur en manager van een professionele wielerploeg.

Gérard Bulens Wikipedia

Door bepaalde tekortkomingen in de financiële verzekeringen kunnen we niet voldoen aan de administratieve normen die zijn vastgesteld door de UCI zonder de renners en teamleden in gevaar te brengen. Hierdoor kunnen we niet aan de eisen voldoen. Na 25 jaar als teamcaptain heb ik geconcludeerd dat het in mijn eigen belang is om financiële fouten te voorkomen en heb ik ervoor gekozen om geen team in te schrijven voor het seizoen 2014. Aan het einde van het persbericht staat: “Hoewel het voldoende zou zijn geweest om in een paar weken aan deze administratieve behoeften te voldoen”,

Zaterdag zijn alle ogen gericht op Christopher Froome, aangezien hij de meest recente en ingrijpende wijziging heeft ondergaan. In reactie op de inclusie van de Brit zei onze resident-expert, Gérard Bulens: “Ik denk dat veel mensen ontevreden zijn.” Hier is een geweldige illustratie: ik bid oprecht dat de atleet en alle andere betrokkenen het oordeel van de UCI kunnen respecteren. Ik denk dat Chris Froome geen hooliganisme zou moeten verdragen, omdat het geen plaats heeft in de wielersport en geen enkele atleet mag worden opgedrongen.We hebben een once-in-a-lifetime kans gemist.

Hij legde uit: “De controle hebben over een ploeg die deelneemt aan de World Tour heeft me nooit gefascineerd en zal me ook nooit interesseren.” Daaraan meedoen is iets waar ik totaal niet in geïnteresseerd ben. Er werden mij dezelfde keuzes gemaakt als Lampre, maar ik heb me afgemeld. Er is echter één ding dat ik zou teruggaan en veranderen. Johan Bruyneel belde me op tijdens een van onze gesprekken en zei dat ik hem om vier uur ‘s middags op het vliegveld moest ontmoeten.

Bulens beweert dat de opname van de Tour de France een belangrijke mijlpaal was die de interesse van de regering in Brussel voor de wielersport bewees. Het feit dat het in de stad plaatsvond, suggereert dit. Het feit dat het plaatsvond in een grootstedelijk gebied ondersteunt deze interpretatie. Desondanks zal het moeilijk zijn om een ​​team te vinden dat de sport in het hart van de stad speelt. Er worden inspanningen geleverd om meer mensen op de fiets naar het werk te krijgen, maar er is ruimte om deze beweging te laten groeien. Jongeren in de huidige cultuur die geïnteresseerd zijn in sport, hebben een beschamend beperkt aanbod.

Gérard Bulens Wikipedia
Gérard Bulens Wikipedia

De “Kénian Blanc” is, op basis van alleen fysieke bekwaamheid, de renner die de meeste aandacht trekt en die de favoriet van de fans van deze Grande Boucle zal zijn. vanwege het feit dat de Kénian Blanc over het algemeen het beste trackrecord heeft. Zijn mede-rijders kunnen de draak steken met hem alles wat ze willen, want hij is de duidelijke koploper. Het aantal winnaars dat hier te zien is, is behoorlijk onthutsend. Een groot aantal renners, misschien zelfs enkele teamgenoten van Froome, zal een kans maken om te winnen als hij niet in staat is om het te doen.