Goedele Liekens Ziek

Goedele Liekens Ziek:- Op 21 januari 1963 kwam Goedele Liekens in Aarschot, Vlaanderen, België ter wereld. Ze acteerde en regisseerde films, waaronder ‘Jeuk’ (2014) en ‘Binnen zonder bellen’ (2021). (1996). Hij is haar echtgenoot; zijn naam is Chris Cockmartin. In dit huishouden wonen in totaal drie kinderen. Ze werd bijna onmiddellijk populair na het winnen van de titel van Miss België in het jaar 1986.

Goedele Liekens Ziek
Goedele Liekens Ziek

Na de eerste plaats in de Miss-competitie vervolgde Liekens haar opleiding aan de VUB, waar ze een masterdiploma klinische psychologie voor volwassenen behaalde. Daarna ging ze naar de KU Leuven om een ​​diploma in Gezins- en Seksuologische Wetenschappen te behalen. In 2003 haalde ze haar diploma van die school.

De volgende dag brengt Goedele het alleen door in haar villa in Dilbeek, België. Op dit moment is ze al geruime tijd zelfstandig. Goedele’s vroegere vlam maakte het uit vanwege haar ziekte en trok verder. Ze vertelde Het Laatste Nieuws dat haar kankerdiagnose haar een minder begerenswaardig persoon maakte om als levenspartner te hebben. Je bent niet meer de vrolijke en energieke vrouw die je was. Ik kon soms vervelend zijn. Ik huilde veel, kon me niet bewegen en had de hele dag een slecht humeur.

Op dit moment is Goedele onder medische behandeling in Spanje. “Vooral om het proces om weer in vorm te komen te bespoedigen”, zegt ze, verwijzend naar de strijd tegen het terugvallen in oude gewoonten. “Het is belangrijk om je motivatie op peil te houden.” Als u nu stopt met de behandeling, zult u zich lange tijd niet beter voelen. Bart Neyns, directeur van de dienst medische oncologie van het UZ Brussel, vindt dat de behandeling van Goedele wel degelijk risico’s met zich meebrengt. Om het beknopter te zeggen, we hebben hier een probleem.

Gevraagd naar het proces om cellen te extraheren, ze in een laboratorium te behandelen en ze vervolgens weer in te brengen, zegt hij tegen Nieuwsblad.be: “Er kan van alles misgaan.” Er is ontdekt dat dendritische cellen van slechte kwaliteit het lichaam kunnen misleiden om kankercellen te accepteren in plaats van het te vertellen ze af te wijzen. [Nodig citaat] Als en wanneer dit gebeurt, heeft kanker iets meer manoeuvreerruimte. Er zou nultolerantie moeten zijn voor gedrag van deze twijfelachtige aard.

Ik heb niet alleen te maken met de gevolgen op fysiek niveau, maar ze hebben ook effect op mijn geheugen. Hoewel ik altijd iemand ben geweest die van gesprekken houdt, heb ik gemerkt dat ik de laatste tijd moeite heb om mijn gedachten en gevoelens te verwoorden. Het is niet altijd mogelijk om de tijd te nemen om ‘s ochtends vroeg te gaan zitten en de hele krant te lezen. Toen ik me realiseerde dat ik zelfs niet meer op de meest elementaire behoeften kan rekenen, moest ik huilen en me vreselijk voelen.

Ze voltooit haar opleiding met een graad in seksuologie, en de prestatie krijgt de erkenning op de nationale televisie die het verdient om zo belangrijk te zijn. Ze is door de jaren heen regelmatig te gast geweest in shows over seksualiteit. In de Love Life-show krijgt Goedele meer schermtijd. In deze vijfdelige discussiereeks over relaties en seksualiteit is Veronica er om Anita Witzier een helpende hand te bieden.

Goedele is in het verleden transparant geweest over de worsteling die ze heeft met haar gezondheid. “Soms heb ik momenten dat het best goed gaat”, zei ze in antwoord op een vraag hoe ze zich voelde nadat ze te horen kreeg dat ze geen kanker meer had nadat ze ervoor was behandeld. Wanneer zoiets gebeurt, is het alsof iemand de energiekluis opent die zich in mijn lichaam bevindt. Tenzij ik ‘s middags een dutje doe, kom ik zelden de dag door. Ik moet nog een paar keer diep ademhalen, dus als je het niet erg vindt als ik dat deed, dank je.

Haar drie dochters gaven, op hun eigen manier, haar oordeel in reactie op wat er werd gezegd. Celeste, de jongste van de groep, was zeer geëmotioneerd en Merel, de organisator, was volgens Liekens pas 23 jaar oud. Zij is degene die beter georganiseerd is dan de ander. Als ik wilde, zou ik de bank in een bed kunnen veranderen voor meer slaapruimte. Daarnaast kreeg ik de verzekering dat we snel een nieuwe kok vinden om in te huren.

In november deelde ze het nieuws dat er bij haar huidkanker was vastgesteld. “Ik heb geluk, het is te behandelen,” zei ze. Ze heeft in het verleden gezegd: “Er zijn goede dagen dat ik gelukkig en energiek leef alsof er niets aan de hand is.” Als zoiets gebeurt, herinner ik mezelf eraan om plezier te hebben in het huidige moment.

Op echt zware dagen zorgen de negatieve effecten van de behandeling ervoor dat ik me leeg, misselijk en misselijk voel. “Degenen onder ons die op dezelfde manier lijden, zijn zich hiervan bewust”, zei iemand. “Je komt halverwege de trap voordat je het opgeeft en weer naar bed gaat.” “Je blijft slap en waanzinnig verbijsterd totdat je uiteindelijk wakker wordt.”

In 1995 kreeg ze de kans om haar eigen talkprogramma op SBS6 te hosten, getiteld Talking about Seks, die specifiek was gewijd aan het onderwerp seksualiteit. Deze show is zonder twijfel degene die haar het meeste succes heeft gebracht in de Nederlandse televisie-industrie. Ze heeft de indruk dat er in haar talkprogramma’s niets bijzonders wordt gezegd, ondanks het feit dat deze kwesties seksueel geladen zijn.

Volgens de reflecties van de auteur “heb ik in mijn carrière als tv-journalist in Nederland geen echte taboes ervaren.” [Benodigd citaat] Sinds 2001 is Goedele als goodwill-ambassadeur bij de Verenigde Naties actief op het gebied van vrouwen en preventieve gezondheidszorg. Ze reist naar een aantal verschillende landen, waaronder vluchtige plaatsen zoals Afghanistan en Botswana. Omdat ze zowel het recht van antwoord als het kiesrecht heeft, is ze de machtigste vrouw die bij VTM in België werkt.

Merels gedachten over het krijgen van eigen kinderen werden aangewakkerd door de ziekte die haar moeder trof. Omdat ze zo graag wilde zien hoe haar moeder haar pasgeboren kleinkind knuffelde, had ze het gevoel dat ze snel moest handelen. Dat idee heeft ze allang opgegeven en haar beide kinderen treffen momenteel voorbereidingen om veel tijd in het buitenland te gaan wonen en studeren. Merel vertrekt eind deze maand voor een reis van vier maanden door Zuid-Amerika, terwijl Céleste naar Londen gaat om daar haar master neurowetenschappen af ​​te ronden.

De seksuoloog kwam tot de conclusie dat de operatie geen resultaat had opgeleverd. Mijn klieren waren al geïnfecteerd met kankercellen die zich door de rest van mijn lichaam hadden verspreid en hun weg naar mijn klieren hadden gevonden. Vanaf dat moment is er geen barrière meer die voorkomt dat er meer metastasen ontstaan. Dit is ongetwijfeld een vonnis dat aan een groot aantal individuen zal moeten worden uitgesproken. Maar dankzij de vooruitgang die is geboekt in de medische zorg, hoeft dit niet langer een doodvonnis te zijn.

Ik ben in staat om dit probleem onder de aandacht te brengen in de hoop dat andere mensen preventieve maatregelen zullen nemen door huidcontroles te ondergaan en zichzelf zo de beproeving die ik heb doorgemaakt te besparen. Ik wil schreeuwen dat er nog meer aandacht moet worden besteed aan de geestelijke gezondheid van mensen, maar ik kan het niet helpen mijn mond te houden.

Omdat het krijgen van een kankerdiagnose niet alleen de schijnbare medische symptomen met zich meebrengt, maar ook een breed scala aan mentale en emotionele problemen die ermee gepaard gaan. Die zorgen die je niet uit je hoofd laten, hoe hard je ook probeert Het geleidelijke verlies van vertrouwen in de eigen fysieke mogelijkheden Geconfronteerd met het angstaanjagende vooruitzicht dat alles op elk moment zonder waarschuwing kan gaan, Eerlijk gezegd was ik er veel te onwetend over dat onderwerp.

Goedele Liekens Ziek
Goedele Liekens Ziek

Dr. Goedele Liekens, gespecialiseerd in klinische psychologie en seksuologie, is presentator van een praatprogramma op de Nederlandse televisie. Goedele, ooit het gezicht van de Vlaamse televisie, presenteert nu seksgerelateerde programma’s op RTL in Nederland, Channel 4 in het Verenigd Koninkrijk en binnenkort op ZDF in Duitsland. In het verleden werkte Goedele voor televisie in België. Als pleitbezorger voor het verbeteren van de kwaliteit van de seksuele ervaring voor zowel vrouwen als mannen, schreef ze een aantal boeken die internationale bestsellers werden.