Greg Duplantis Wikipedia

Greg Duplantis Wikipedia;- Armand Gustav Duplantis är en svensk stavhoppare som är född i USA. Han har för närvarande världsrekordet med en volt på 6,20 meter, och hans bästa inomhusvolt är 6,16 meter. Dessutom är han regerande olympisk mästare i detta evenemang.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

Trots att Armand är den mer utåtriktade av de två

Ar Andreas den viktigaste medlemmen i gruppen. På frågan om de saker i sitt yrkesliv som han är mest stolt över, svarade han så här:

När jag framgångsrikt klarade ett hopp på 5,80 meter i Europa var jag väldigt nöjd med mig själv. Dessutom var en av höjdpunkterna i mitt liv att komma så nära att bli uttagen till det olympiska laget 1996. De olympiska försöken såg mig uppnå ett personbästa språng på 5,70 meter.

Ungdoms-VM 2015 gav honom guldmedaljen i pojkarnas stavhopp, och han har för närvarande ett antal världsrekord i sin ålderskategori. Greg Duplantis är en välkänd kändispappa, och han är far till Armand, en svensk olympisk idrottare. Tillsammans med sin fru Helena Duplantis fyller han också funktionen som Armands tränare, vilket är en förlängning av den fadersroll han spelar i Armands liv.

Han har en höjd på 5,80 meter (19 fot 11,2 tum) och representerade tidigare USA i sporten stavhopp. Han härstammar från Cajuns förfäder. På grund av integritetsproblemen kring hans födelsedatum är det inte möjligt att precisera vilket år han föddes.

Enligt Duplantis hade övergången inom stavhoppssporten från att använda hårda stavar till att använda glasfiberstavar en enorm inverkan på sporten.

Vid den tiden skalade Mondo och jag samma stolpar som var och en av oss var på. Under de senaste åren har videoteknikområdet sett ett antal betydande genombrott. När jag var yngre använde jag en 8 mm kamera för all min fotografering.

När jag tog filmen till affären för att få den bearbetad fick jag vänta där i minst en vecka. Processen kan ta allt från tre till fem dagar, beroende på dess komplexitet. Du kan nu titta på videor i realtid på din dator.

Det är ett betydande framsteg i teknisk kapacitet! Idrottarnas föräldrar spelade in filmer och skickade dem till mig, vilket gjorde det möjligt för mig att träna idrottarna i realtid även när jag var på en annan plats, till exempel en annan stad eller till och med ett annat land.

Genom att nå en höjd av 6,05 meter (19 fot 10 tum) belönades han med guldmedaljen vid EM 2018 och silvermedaljen vid världsmästerskapen 2019 (ett nytt världsrekord för under 20-talet).

En idrottare med svensk härkomst som tävlar i stavhopp. Den 24 juli 2022 etablerade Armand Duplantis ett nytt världsrekord i längdhopp genom att klara 6,21 meter (20 fot 4+12 tum) vid friidrotts-VM i Eugene.

Som en konsekvens av detta vann han både Diamond League 2020 och European Indoor Championships, där han satte nya rekord för sina respektive mästerskap. Han vann OS-tävlingen som ägde rum i Tokyo sommaren 2021 och tog hem guldmedaljen. Han har nu titeln World Athletics Male Atlete of the Year från och med år 2020.

Armand vann både inomhus-VM och friidrotts-VM 2022 och tog förstaplatsen i båda tävlingarna. Om du är intresserad av att få ytterligare kunskap, fortsätt att läsa.

Armand “Mondo” Duplantis, en exceptionell ung idrottare som tävlar i sporten stavhopp, har för närvarande rekordet för världens juniorer med en höjd på 5,90 meter. Duplantis, som är både Armands tränare och pappa, är en och samma person.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

“Wow, det var en otrolig prestation”

“Jag kämpar för att hitta orden för att förmedla hur mycket respekt jag har för honom”, sa han. Det var inget som vi hade tänkt att ske i våra planer. För dem som funderar på att göra ett yrke av stavhopp, ger Duplantis följande råd: Du ska inte bry dig om andra människor. Fortsätt bara träna. “

Sätt din personliga hälsa och lycka först. Detta är en exceptionellt utmanande tävling. Ekvationen tar hänsyn till såväl mentala överväganden som tekniska och fysiska aspekter. Alla går i en takt som är unik för dem i jämförelse med alla andra. Personlig tillväxt är något du aldrig ska ge upp.

Sam Kendricks utfärdade en ny utmaning för stavhoppare i början av denna månad genom att kräva att de hoppade distanser på 5,41 meter, 5,51 meter, 5,61 meter, 5,71 meter och 5,81 meter. Mondo kunde avsluta det första hindret i glans.

När Mondos tränare tillfrågades om chanserna för hans klient att delta i den andra utmaningen, reagerade han med att säga att det var troligt att Mondo skulle göra det. Det är precis vad han sa. Mitt svar var: “Jag antar att han kommer att ge det ett försök”, och jag menade det.

Vi började året med i avsikten att han skulle nå 5,70 meter som mål, och vi fortsatte att utmana honom genom att ge honom allt svårare mål och höja ribban för honom under hela året.

Höjden på 5,90 meter var över allt jag hade kunnat föreställa mig.

Han var medlem i det svenska stavhoppslaget som tävlade vid junior-VM 2009 och 2012.

Greg Duplantis Wikipedia
Greg Duplantis Wikipedia

Den här artikeln kommer att fokusera på hans personliga liv och undersöka ämnen som hans ålder, land, tränare, fru och nettoförmögenhet. Gregorio Duplantis är förälder och han är ett av hans barn.