Jeffrey Epstein Död

Jeffrey Epstein Död ^ Ägaren till en framstående fransk modellbyrå och en nära medarbetare till den bortgångne tycoonen Jeffrey Epstein, hittades död i sin fängelsecell i Paris. Jeffrey Epstein var en nära vän till Jean-Luc Brunel. Brunel anklagades för sexuella övergrepp mot ungdomar.

Jeffrey Epstein Död
Jeffrey Epstein Död

Enligt anklagelserna var bristande kontroll en bidragande orsak till mångmiljardärens beslut att ta sitt liv. För det fall officiellt åtal väcks kommer det att vara första gången ärendet diskuteras i rättsprocess.

En ny artikel i The New York Times säger att Epstein ljög för fångvaktare, psykologer och andra fångar som höll ett öga på honom precis innan han tog sitt liv.

Enligt dokumenten, när Epstein slutligen gick till en psykolog för att få en självmordsriskbedömning, identifierade han sig själv som en “bankir” med en “big business” och förklarade att “det är roligt att vara vid liv”. Han begick sedan självmord.

Medan Epstein betraktade sig själv som en “fegis” som avskydde att vara obekväm, klassade läkaren honom som “framtidsorienterad”.

Han klagade regelbundet över att det alltid gick vatten i avloppet i hans cell, och han hade intrycket att han hade fått diagnosen autism på grund av sin överkänslighet för buller.

Alexander Acosta, som vid den tiden tjänstgjorde som statlig åklagare för Floridas södra distrikt, var involverad i förhandlingarna som ledde fram till avtalet. Som ett resultat av arrangemanget garanterades Epstein immunitet från alla federala brottsanklagelser.

Brunel greps i december 2020 och har suttit häktad ända sedan han misstänktes för att ha begått en våldtäkt mot ett barn. Under utredningen av Jeffrey Epstein kom det fram att kvinnorna som vittnade mot honom hade blivit misshandlade i Frankrike. Detta gjorde folk misstänksamma mot honom.

Efter att ha släppts under en kort period mot slutet av 2021 sattes Brunel åter i förvar av appellationsdomstolen i Paris.

Epstein greps ännu en gång på grund av federala anklagelser den 6 juli 2019, relaterade till anklagelser om att han ägnat sig åt sexhandel med minderåriga i delstaterna Florida och New York. Ghislaine Maxwell, som han kände och som kände Epstein, greps i juli 2020 och anklagades för brott relaterade till Epstein.

Forskningen ger bevis som indikerar hur Epstein lyckades övertyga omgivningen om att han fortfarande hade “nog att leva för” trots att han uppvisade tecken på nöd. Två fångvaktare som ansvarade för Jeffrey Epsteins övervakning natten han gick bort har åtalats för att ha tillverkat fängelseregister. Båda dessa officerare var i tjänst när Epstein gick bort.

Utöver detta påstås det att de begått bedrägerier under en period av åtta timmar och försummat att kontrollera Epstein varje halvtimme. Anklagelserna säger att säkerhetspersonalen inte gjorde sitt jobb utan bara satt vid sina skrivbord, surfade på Internet och gick runt i byggnaden.

Det verkade som om männen sov i två timmar. Maxwell fördes in i det överfulla tingshuset i New York City klädd avslappnat i en lätt tröja, svarta byxor och ett munskydd.

Den första dagen av rättegången valdes jurymedlemmarna och suppleanterna. Det fanns totalt tolv nämndemän och sex suppleanter. Dessa godkändes efter en screeningprocess där mellan fyrtio och sextio personer togs ur tävlingen.

I slutet av dagen är det upp till den nyutvalda juryn att avgöra om Maxwell bara var Epsteins marionett eller om hon var en medbrottsling till honom. USA drar till sig ett otroligt stort intresse just nu.

Jeffrey Epstein Död
Jeffrey Epstein Död

Mer än två år har gått sedan Ghislaine Maxwells älskare, Jeffrey Epstein, dog, som tog sitt liv i en fängelsecell på Manhattan, New York. Rättegången mot Ghislaine Maxwell, 59 år, börjar nu.

Geoffrey S. Berman, den federala åklagaren för Manhattan, konstaterade att de manliga fångarna hade ett ansvar att se upp för hälsan hos alla andra fångar.

En anställd på häktet kallade honom “förvirrad och tillbakadragen” och rekommenderade honom att genomgå psykologisk testning. Berman hävdar i sitt uttalande att männen ofta misslyckades med att göra nödvändiga fånginspektioner och ljög om det på officiella pappersarbete. Bermans uttalande kan hittas här.

Det här är de preliminära anklagelserna i samband med att den rika bankiren dött genom självmord. Den bästa rättsmedicinaren i New York City har beslutat att personen tog livet av sig genom att hänga sig själv.

Epstein, som då var 66 år gammal, hölls häktad i väntan på rättegången. Mellan åren 2002 och 2005 anklagades han för sexuella övergrepp på ett stort antal minderåriga flickor. Epstein svarade med att förneka anklagelserna. Hans kropp upptäcktes i hans cell den 10 augusti 2019.

Ett drygt år efter hennes fars alltför tidiga död var Ghislaine Maxwell, dotter till den bortgångne brittiske mediemogulen Robert Maxwell, greps i Bradford, New Hampshire.

Jean-Luc Brunels kropp hittades i hans cell i La Santé-fängelset, enligt tillkännagivandet från franska åklagare. Enligt en källa med kännedom om utredningen finns det ledtrådar som pekar på möjligheten att Brunel tog sitt liv, även om myndigheterna inte har bekräftat dessa uppgifter. Enligt källan pågår utredningar för närvarande av polisen för att fastställa dödsorsaken. Brunels bortgång gör ett slut på hans fall.

Anteckningar skrivna för hand tyder på att Epstein hade problem med att somna eller att han tillbringade sina nätter i sin cell och vandrade runt och pratade med de andra som hölls där.

Den kvällen han tog sitt liv, gjorde Epstein ett sista försök att kontakta sin mamma, som då hade varit borta i mer än ett decennium. Istället slog han numret till sin flickvän, Karyna Shuliak.

Fängelset varken övervakade eller spelade in samtalet, som varade i cirka femton minuter totalt. Shuliak beviljade inte Times en intervjubegäran för kommentar.

Enligt rapporter berättade fången som delade Epsteins cell för en köksarbetare att den senare “förmodligen begick självmord” och att den förra tidigare hade hört Epstein slita upp sina filtar.

Jeffrey Epstein Död
Jeffrey Epstein Död

Enligt ett antal pålitliga källor borde de två personalen på häktet ha slumrat till istället för att kolla in den intagne varje halvtimme och sedan ljugit om vad som hände när de förhördes om det för att dölja händelsen.