Koninklijke Familie Engeland

Koninklijke Familie Engeland:- Elizabeth trouwde met Philip Mountbatten, een Griekse prins die het jaar daarvoor Brits staatsburger was geworden. In 1947 werd Philip Mountbatten legaal Amerikaans staatsburger. Philip was een Brits staatsburger ten tijde van hun huwelijk. Ze waren met elkaar verbonden door een web van verre kennissen en bekenden.

Koninklijke Familie Engeland
Koninklijke Familie Engeland

Beiden deelden een gemeenschappelijke voorouder: de koningin Victoria van de Britse monarchie (hun betovergrootmoeder). Elizabeth was de achterkleindochter van Alice’s broer, koning Edward VII, en Elizabeth was de achterkleindochter van Alice’s zus, koningin Mary, waardoor Philip de achterkleinzoon van prinses Alice werd. Prinses Alice, een dochter van koningin Victoria, was de overgrootmoeder van prins Philip.

In de maand december van het jaar 1930 werden de rouwklokken geluid voor de jongere zus van Philip, die ook een van zijn oudere zussen was. Prinses Sophie, die pas 16 jaar oud is, is onlangs in het huwelijksbootje gestapt met prins Christoph, de prins van Hessen. In het anderhalf jaar dat volgde, trouwden nog drie zussen van Philips in vooraanstaande Duitse koninklijke families.

Elk van hun echtgenoten komt uit oude dynastieën. Christoph van Hessen, nadat hij al in 1931 belangstelling had getoond om lid te worden van de nazi-partij, trad datzelfde jaar officieel toe tot die organisatie. In de loop van zijn loopbaan bij de paramilitaire SS klom hij door de rangen naar de functie van Oberführer, op welk punt Hermann Goring hem de controle gaf over de geheime inlichtingenafdeling van de SS.

De connectie van de koningin Alexandra Elizabeth met Philip is hoe ze met elkaar verbonden zijn. Overgrootmoeder Elizabeth was getrouwd met koning Edward VII van het Verenigd Koninkrijk, de dochter van Christian IX. Elizabeth’s overgrootvader heette Philip. Zowel Philip in de mannelijke lijn als Elizabeth, via haar overgrootmoeder, koningin Alexandra, stamt af van koning Christian IX van Denemarken; Philip in de mannelijke lijn en Elizabeth via haar overgrootmoeder. Philip overleed op 9 april 2021, op de hoge leeftijd van 99 jaar en 9 maanden.

De Windsors zijn nu officieel de oudste leden van de koninklijke familie. Omdat, zoals eerder vermeld, het uitwerken van de hele geschiedenis te lang zou duren, ligt hier de focus. Niet alleen dat, maar we nemen ook het Huis van Saksen-Coburg-Gotha op in onze structuur. De Britse koninklijke familie veranderde hun achternaam van Saxe-Coburg-Gotha in Windsor nadat de Eerste Wereldoorlog in 1918 eindigde. Voor deze verandering heette de familie Saxe-Coburg-Gotha. Ze wilde dat dit de laatste druppel zou zijn die alle banden met Duitsland zou verbreken.

Eigenlijk begon dit “huis” met het huwelijk van koningin Victoria van Hannover en prins Albert van Duitsland. Het “thuis” kan zijn oorsprong vinden in dit echtpaar (Saxe-Coburg en Gotha). Albert Edward, de eerste monarch van de Saksen-Coburg-Gotha-dynastie, werd geboren nadat zijn ouders in het huwelijksbootje stapten. Bertie, wiens voornaam Albert Edward is, werd in 1901 koning van het koninkrijk en regeerde tot 1910 als Eduard VII. Tot 1910 was hij aan de macht. Hij kreeg dat jaar voor zijn dood verschillende hartaanvallen en stierf op 68-jarige leeftijd.

Prins Andrew is momenteel negende in de lijn van troonopvolging, na William en zijn kinderen en Harry en zijn kleinkinderen. Qua opvolging staat prins Andrew achtste in de rij. Er zijn beschuldigingen geuit tegen de oudere broer van koning Charles, Virginia Giuffre, die beweerde dat hij haar seksueel had verkracht toen ze allebei jong waren. De geruchten gaan al jaren rond. Deze voorvallen vonden vrijwel zeker plaats op een van de VIP-bijeenkomsten georganiseerd door de Amerikaan Jeffrey Epstein.

Helaas kwamen Cecilie, haar man en hun drie jonge kinderen in 1937 allemaal om bij een vliegtuigongeluk. Ook de ouders van Cecilie kwamen om bij de botsing. Philip, een 16-jarige rouwende in Duitsland, volgt de kisten terwijl hij wordt begeleid door twee mannen in volledige nazi-regalia. Er zijn ook andere rouwenden gekleed in nazi-uniformen. Philip is verontrust door de hardnekkige geruchten dat leden van zijn familie tijdens de Tweede Wereldoorlog banden hadden met de nazi’s, ondanks het feit dat hij aan de zijde van de Britten vecht.

Philip moet leven met deze twijfels en vragen die voor altijd boven zijn hoofd hangen. Pas toen de prins zijn verloving met Elizabeth, de kroonprinses van het Verenigd Koninkrijk, in 1947 aankondigde, begon de pers zijn begrafenis in 1937 te onderzoeken. Er was net een aankondiging geweest dat de prins van Wales op het punt stond Elizabeth ten huwelijk te vragen.

In Clarence House gingen koning Willem-Alexander, koningin Maxima, de prins van Wales en hertogin Camilla van Cornwall samen thee drinken. Voor zijn formele taken als hoofd van de koninklijke huishouding heeft de Prins van Wales Clarence House sinds 2003 tot zijn hoofdverblijfplaats gemaakt. af te maken. Het werd gedurende het laatste deel van de Tweede Wereldoorlog voor vele doeleinden gebruikt, met name als hoofdkwartier van het Rode Kruis.

Koninklijke Familie Engeland
Koninklijke Familie Engeland

De winden ors zijn de regerende koninklijke dynastie van het Verenigd Koninkrijk en de bijbehorende Commonwealth-rijken. In 1901, met de kroning van koning Edward VII, volgde een lid van het Huis van Saksen-Coburg en Gotha de troon op van het Verenigd Koninkrijk, dat voorheen in het bezit was van het Huis van Hannover. Prins Albert van Saksen-Coburg en Gotha, zoon van koningin Victoria, had een onwettige zoon, Edward VII, die koning zou worden. Zijn moeder heette Victoria en zijn vader was Albert. Lange tijd werd de troon bezet door de familie Hannover.