Kristofer Greczula Föräldrar

Kristofer Greczula Föräldrar;- En musiker vid namn Kristofer Greczula är rörd av melankolin i hitlåten “Hll mitt hjarta” framförd av Björn Skif. När han var 17 år gammal gick han igenom en utmanande tid i sitt liv, vilket var det som inspirerade honom att skriva “Du är inte ensam.” Jag kommer aldrig någonsin att glömma musiken som drog mig igenom de mörka tiderna i mitt liv.

Jag var den typen av person som aldrig ens hade hört talas om psykisk ohälsa, så jag hade ingen aning om vart jag skulle vända mig för att få hjälp. Som en direkt följd av detta ändrade jag sättet på vilket jag kommunicerar, “som han hävdar.”

Charlie Eriksson, skaparen av “Never Alone”, nådde Kristofer för att fråga om möjligheten att den sistnämnde skulle skriva en låt till bandet. Charlie Eriksson kom farligt nära att gå bort till följd av sin depression och panikångest. Som en del av sin nya show, som han är värd tillsammans med Kristofer Greczula, vill han starta en dialog om människors erfarenheter av psykisk ohälsa.

“Jag komponerade den när jag var tonåring för att jag gick igenom en svår situation känslomässigt. Det finns toppar och dalar förknippade med depression, precis som det är med allt annat i livet. En dag tänkte jag, “Åh man, när jag blir trött på att må hemskt och när jag blir trött på att sitta i mitt rum, vad exakt ska jag göra? Vad fan, varför kan inte allt bara vara underbart? “

När jag först började komponera hade jag ingen idé om att det skulle bli en låt eller en succé; snarare var det ett sätt att uttrycka sig själv som utvecklades till en form av kommunikation med mig själv. “

Han var student på hedersrullen i Kalmar och deltog i ett utbytesprogram som tog honom till Nice.

Men under perfektionens fasad ökade mängden stress som fanns konstant. På grund av detta föll han in i en djup depression, började få panikattacker och försökte ta livet av sig flera gånger, men misslyckades varje gång.

Efter Charlies senaste självmordsförsök fördes han till sjukhuset och lades i respirator. Hans föräldrar kontaktades sedan av läkarna, som berättade för dem att deras son eller dotter sannolikt skulle dö som en direkt följd av de åtgärder de vidtagit. Det här är nyheter som ingen förälder vill höra.

När det kommer till dessa känsliga ämnen bryter vi isen för folk, och du kan se hur uppskattande de är. Vi hoppas att vi genom att vara transparenta om våra kamper och vara villiga att prata om dem kommer att uppmuntra fler individer att söka hjälp från utbildad personal.

Sju år senare ringde han mig och förklarade att han var i behov av en officiell låt till sin organisation, som hette “Never Alone”. Bara det, ditt irriterande skriv! :Hans organisation heter “Aldrig ensam”, och han kommer att säga till dig, “Jag vill att du ska veta att du inte är ensam.” sjuk! Efter att jag spelat det för honom, sa han: “Det är perfekt, låt oss åka en bil!”

Acne bröt ut i hela mitt ansikte när jag var tonåring, och jag skyllde på min melankoli för det. Som ett resultat drog jag mig tillbaka inom mig själv och släppte glädjen som livet hade att erbjuda. Dokumentären, med titeln “Aldrig ensam”, har som mål att förebygga psykiska sjukdomar hos unga.

I föreställningen “Aldrig ensam”, som kan ses just nu på Forumteatern i Linköping, berättar Kristofer och Charlie för publiken varsin personliga berättelse. Efter Charlie Erikssons tredje misslyckade försök att ta livet av sig startade han organisationen som bär hans namn. Han gjorde detta för att han trodde att han behövde en säker plats att gå till när han kände sig som mest hopplös.

Ett växande antal människor, inklusive barn och ungdomar, klarar av någon form av psykisk ohälsa. Charlie Eriksson och Kristofer Greczula hoppas att fler ska våga prata om ämnet de har tagit upp. När berättelsens höjdpunkt närmade sig nådde Charlie Erikssons kamp mot psykisk ohälsa ett sorgligt slut.

När jag lät min depression få det bästa av mig, fick jag panikattacker och funderade på att avsluta mitt liv. Eftersom jag inte visste hur jag skulle hantera panikattacker på annat sätt än genom att ta för höga doser av medicin, var det ett självmordsförsök.

När Charlie först berättade för mig vad Kristofer letade efter, hade Kristofer redan komponerat en låt under en av sina mörkaste perioder, när han var på sin lägsta nivå. Historien berättas i form av ett brev till honom själv, där huvudpersonen vädjar desperat om hjälp.

Det var ett enormt privilegium för mig att bli ombedd att komponera den officiella låten till Never Alone. Kristofer Greczula har stora förhoppningar om att samverkan ska kunna bidra till att minska antalet människor som lider av psykisk ohälsa.