Pablo Escobar Vermogen

Pablo Escobar Vermogen:- Pablo Emilio Escobar Gaviria werd geboren op 1 december 1949 in het kleine stadje Rionegro, Colombia, dicht bij Medelln, de op een na grootste stad van het land. Pablo groeide op in een stabiele omgeving, niet veel anders dan die van elke andere Colombiaan. Wanneer hij echter grafstenen gaat stelen en als autodief gaat werken, dwaalt hij snel af van het rechte pad. Maar hij realiseerde zich al snel dat hij veel meer geld kon verdienen met het ‘witte goud’ van Colombia, namelijk cocaïne.

Pablo Escobar Vermogen
Pablo Escobar Vermogen

Bekend onder zijn volledige naam, Pablo Emilio Escobar Gaviria, wordt Pablo Escobar algemeen beschouwd als de machtigste drugsbaron in de geschiedenis. Hoewel hij begon als een kleine winkeldief, beschouwde hij zichzelf op het hoogtepunt van zijn criminele carrière zeker als een van de 10 rijkste mensen ter wereld, volgens Forbes (met een geschat vermogen van 30 miljard dollar in 1990) .

Nicolás en zijn vader, Roberto, Pablo’s broer, waren aanwezig en gaven video van de hele procedure vrij, tot grote ergernis van Pablo’s zoon. Nicolás zou bij die gelegenheid een paar botjes van Pablo Escobar hebben gepakt. Er is gefluisterd dat er iets is gebeurd. Een van hen werd naar verluidt begraven onder een boom in Hacienda Napoles van Pablo Escobar. Nicholas houdt vol dat dit altijd zijn diepste wens is geweest. van oom

Halverwege de jaren tachtig behaalde het kartel van Pablo Escobar op zijn hoogtepunt een dagelijkse omzet van ongeveer $ 60 miljoen. In 1989 schatte Forbes het fortuin van de cocaïnekoning op $ 3 miljard. Gezien het feit dat Escobar over de financiële middelen beschikte om de schuld van tien miljard dollar van het land weg te werken, zou dit een buitengewoon conservatieve inschatting zijn geweest. De drugsbaron heeft zijn belastingaangifte blijkbaar niet correct ingediend.

Pablo Escobar, de beruchte ‘koning van de cocaïne’, was de zoon van een nederige Colombiaanse boer. Zijn vader was boer, dus ze moesten van het land leven. Desondanks was hij tegen de tijd dat hij 35 was een van de rijkste mannen ter wereld. Hoeveel geld hij daadwerkelijk aan activa heeft, is nooit met zekerheid berekend. Sommige schattingen schatten het bedrag echter op $ 30 miljard. De ongebruikelijke informatie die hier wordt verstrekt, maakt een ruwe schatting van zijn rijkdom mogelijk. In de jaren tachtig bedroeg de wekelijkse omzet meer dan $ 420 miljoen, of $ 22 miljard per jaar.

Toen hield Roger Penske, een voormalig coureur in het Formule 1-kampioenschap, de auto in een magazijn totdat hij hem naar de Verenigde Staten bracht. Daardoor leek de Porsche weer op een Fittipaldi. Hij is nu in Florida verkrijgbaar via de Atlantis Motor Group. Het gevraagde bedrag van 2,2 miljoen dollar komt ongeveer overeen met 1,8 miljoen euro.

De huidige weelderige levensstijl van Pablo Escobar is een recente ontwikkeling. Hij werd geboren in een arm boerengezin in Colombia. Tegen de tijd dat hij 35 werd, was hij een van ‘s werelds rijkste mensen, een prestatie die niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Hij kwam daar door het beruchte Medelln-kartel te leiden. een drugshandelorganisatie die 80% van de cocaïne in de wereld verwerkte.

Een beruchte crimineel wiens achtergrondverhaal zo interessant is dat het werd omgezet in een film voor de Netflix-show Narcos. Tegenstrijdig: Pablo Escobar bedreigde mensenlevens, maar stond in hoog aanzien bij de armen van Colombia.

Er vielen 110 slachtoffers toen leden van Escobars bende op 27 november 1989 een bom plaatsten op Avianca Flight 203. Het hoopvolle doelwit van de president was niet eens aan boord van het vliegtuig. Naast deze spraakmakende moorden werd een groot aantal rechters, journalisten, wetshandhavers en zelfs criminelen die lid waren van Escobars eigen organisatie door Escobar en zijn groep vermoord.

De armen hielden van hem ondanks zijn illegale activiteiten sinds hij een van hen was. Hij coördineerde de bouw van honderden nieuwe woningen voor de lokale gemeenschap in arme gebieden van Medellin, Colombia. Escobar werd gedood door geweervuur ​​tijdens zijn aanhouding in 1993. El Chapo was de machtigste drugsbaron van de 20e eeuw. Dit artikel gaat over hem.

In het begin van de jaren tachtig had hij al zijn eigen cocaïnehandelorganisatie opgericht, die bekend stond als het Medellin-kartel. Hij slaagde erin contact te houden met mensen over de hele wereld, ook al leefde hij in een tijd dat internet praktisch niet bestond en telefoons lang niet zo gangbaar waren als nu. Experts denken dat het Medellin-kartel, dat momenteel de op één na grootste leverancier van illegale cocaïne ter wereld is, binnenkort de grootste zal worden.

Volgens het tijdschrift Forbes was hij in 1989 de zesde rijkste persoon ter wereld. Dankzij het vergaarde geld kon hij een luxe leven leiden. Vierhonderd weelderige herenhuizen verspreid over de hele wereld vormden zijn bedrijf, samen met privéjets en een exotische dierenmenagerie. Bovendien leidde hij een leger van troepen en geharde criminelen onder zijn directe gezag. Hoewel hij zijn enorme fortuin verdiende door mensen te vermoorden en andere misdaden te plegen, stond hij bekend om zijn liefdadigheidswerk en sponsoring van voetbalteams.

In 1976 werd Maria Victoria Henao, die toen nog maar 15 was, de bruid van Escobar. doe Terwijl ze hun tijd samen doorbrengen, verwelkomde het paar twee kinderen op de wereld: een zoon genaamd Juan Pablo en een dochter genaamd Manuela. Sebastian Marroquin, zoon van Pablo Escobar, streeft momenteel naar een carrière als inspirerend spreker. Na het afronden van zijn studie met een graad in design, publiceerde Marroquin in 2015 Pablo Escobar: My Father, een memoires over zijn leven met ‘s werelds meest beruchte drugshandelaar. Bovendien houdt hij vol dat zijn vader zelfmoord heeft gepleegd.

Pablo Escobar Vermogen
Pablo Escobar Vermogen

Als Escobar je uit de weg wilde hebben, heeft hij je uit de weg geruimd, ongeacht wie je was of wat je sociale status was. Hij werd verdacht van het brein achter de aanval op het Hooggerechtshof in 1985, die werd uitgevoerd door de opstandelingenbeweging van 19 april en resulteerde in de moord op talloze rechters van het hof, evenals het geven van instructies voor de moord op presidentskandidaten. Hij werd ervan verdacht achter de aanslag te zitten.