Philip Freriks Vermogen

Philip Freriks Vermogen:- Journalist, expert en tv-presentator Philip Freriks komt uit Nederland. Zijn verjaardag is op 27 juli 1944. Hij presenteerde in totaal 20 jaar het NOS Journaal, te beginnen in 1996. Hij staat er zelfs bekend om. En van 1990 tot 2016 (en opnieuw in 2018) was hij voorzitter van het Groot Dictee van de Nederlandse Taal.

Philip Freriks Vermogen
Philip Freriks Vermogen

Freriks heeft onlangs slechte academische prestaties getoond. Hij schrijft zich in bij de HBS, maar zijn apathie maakt het hem meerdere keren moeilijk om te slagen. Tijdens zijn werk voor Het Vrije Volk kwam hij voor het eerst in aanraking met de journalistiek. Na de middelbare school wil hij hier gaan werken als studentreporter. Freriks heeft echter aangegeven zijn huidige omgeving te willen verlaten. In die tijd geloofde hij dat Parijs de hoofdstad van de wereld was.

Als hij tweeëntwintig is, ontwortelt hij zijn leven en verhuist hij naar Frankrijk, waar ook zijn geliefde en toekomstige vrouw wonen. Hij heeft geen middelen van bestaan ​​omdat hij geen werk kan vinden. Een van zijn nevenoptredens is werken als treinconducteur, wat hem helpt de eindjes aan elkaar te knopen. Zijn deelname aan de studentenopstanden van 1968 maakte diepe indruk op hem. Daarna besluit hij politicologie te gaan studeren op universitair niveau.

Toen hij nog op de middelbare school zat, begon hij te werken voor het Nieuw Utrechts Dagblad, de Utrechtse editie van Het Parool. Freriks begon zijn studie politieke wetenschappen in Parijs nadat hij daar in 1965 was verhuisd, kort na zijn afstuderen aan de middelbare school. Al in 1971 begonnen buitenlandcorrespondentfuncties bij Het Parool, TROS, VARA en VPRO zijn naam te noemen.

Ondanks dat de twee heren een gesprek met mij waren aangegaan en vervolgens belangstelling hadden getoond om mij naar het toilet te vergezellen, is dat precies wat er gebeurde. Rond dezelfde tijd begon Philip te daten met het meisje dat uiteindelijk zijn levenspartner zou worden.

De twee hadden een adres in de Franse hoofdstad, maar hij ontmoette haar pas toen ze allebei een jazzfestival bijwoonden in Juan-les-Pins, meer dan duizend kilometer naar het zuiden. Kort daarna stapte het paar in het huwelijksbootje en verwelkomde een kind, Emmanuel, op de wereld.Hij woonde van 1974 tot 1977 in Nederland, in die tijd was hij buitenlandverslaggever voor de Franse krant Le Monde.

Sinds 1977 is hij actief op zoek naar werk in de omgeving van Parijs. Vanaf dat moment dekte hij Parijs voor de NOS en de NOS als geheel, maar bij de TROS zat hij niet meer. Het Parool vertrok in 1985 om voor de Volkskrant te gaan werken. Zijn ambtstermijn als internationaal journalist eindigde in 1993.

Na een gesprek met mij hebben de heren verzocht mij te vergezellen naar het toilet. Dat is precies wat er gebeurde. Rond dezelfde tijd begon Philip te daten met de dame die uiteindelijk zijn levenspartner zou worden. Ondanks dat de twee heren een gesprek met mij waren aangegaan en vervolgens belangstelling hadden getoond om mij naar het toilet te vergezellen, is dat precies wat er gebeurde. Rond dezelfde tijd begon Philip te daten met de dame die uiteindelijk zijn levenspartner zou worden.

Gastheer van de kijkcijfers “De Slimste Mens Philip Freriks zegt dat het geld dat hij verdient een “prachtige aanvulling” is op zijn pensioenfonds. In de Avrobode geeft hij dat aan. Freriks heeft geen dringende geldnood, dus doet hij niet mee De Slimste Mens om die reden, maar hij beschouwt het geld dat hij daar verdient als een mooie bonus.

Als aanvulling op mijn pensioensparen is het niet nodig, maar wordt het wel gewaardeerd. Op 73-jarige leeftijd wordt de gastheer in het programmablad beschreven als te zeggen: “Mijn belangrijkste overweging om te blijven werken, is of ik het leuk vind of niet.”

Philip en Lili zijn al meer dan 50 jaar getrouwd en ze zijn nog nooit zo gelukkig geweest. Samen hebben ze een zoon voortgebracht die Emanuel heet. Zowel Parijs als Amsterdam eisen een deel van hun tijd op. Men realiseert zich dat de presentator vloeiend Frans spreekt. Als contrapunt zei Philip in een interview met de Volkskrant: “Ik spreek gewoon altijd Frans met mijn vrouw.”

Philip en Lili zijn de namen van het gelukkige stel. Het paar stapte meer dan 56 jaar geleden in het huwelijksbootje in de Lichtstad. Hun enige kind, Emmanuel, is van Franse afkomst, en de enige dochter van het paar, Lili, is van Chinese afkomst (51). Voor het grootste deel verdeelden Philip en Lili hun tijd tussen Parijs en Amsterdam. In een interview met de Volkskrant zei Philip: “Ik spreek nooit Frans met iemand anders dan mijn vrouw”, ondanks het feit dat hij de taal vloeiend spreekt.

Alles wat ze wist over de financiële situatie van haar familie kwam van Maartje van Weegen, tegenover de offerte. Haar vaardigheid kwam echter niet zo’n grote schok. Ze gaf toe dat haar inkomen op het hoogtepunt nooit meer dan een ton bedroeg. Omdat ze bijvoorbeeld al op het punt stond op te geven, vertoonde nog een ton machismo.

In het kader van de landelijke leescampagne ‘Nederland Leest’ wordt iedereen in Nederland opgeroepen om een ​​gekozen boek te bespreken. Het centrale concept van dit streven is het bevorderen van zowel het lezen als het gemeenschapsgevoel door de ‘gestimuleerde’ bespreking van één maatschappelijk belangrijk boek op een bepaald moment. tijd. Philip Freriks is tevens ambassadeur van de “Nederlandse Koloniën van Weldadigheid” in Veenhuizen, Drenthe.

Tussen 1991 en 1993 was hij in totaal zes seizoenen co-producer van de boekenshow Passages (NPS) en de geschiedenisshow Time Stands Still (NCRV) voor de Nederlandse Publieke Televisie. ‘De Avond van het Boek’, die beide werden gehouden in samenhang met de Libris Literatuurprijs en waarin zijn samenwerking met Petra Possel en anderen werd getoond. Bij verschillende gelegenheden nam hij deel aan beide activiteiten.

Op 1 januari 1996 werd Freriks de nieuwe presentator van het NOS acht uur journaal. Als gevolg van een abrupte beëindiging op 1 januari 2006 moest Charles Groenhuijsen het bedrijf verlaten voordat hij ooit zijn eerste journaal kon uitzenden. Maar tot die tijd behield hij zijn positie. Op 18 december 2009 maakte Freriks wat hij van plan was zijn laatste publieke verklaring te zijn. Sinds begin januari 2010, toen Rob Trip werd aangenomen, is hij de nieuwslezer van het station.

Omwille van de financiële stabiliteit: “Het zou jammer zijn als ik op mijn leeftijd dingen zou moeten doen waar ik geen zin in heb, en dat wens ik niemand toe”, zegt hij nu hij niet meer verplicht is iets doen. Meer heb ik niet nodig, en het feit dat je ook kunt weigeren, geeft je een verbazingwekkende hoeveelheid discretie.

Philip Freriks Vermogen
Philip Freriks Vermogen

De komende weken worden zwaar voor De Sharpest Man, maar hij heeft een fantastisch team achter zich, dus hij zou niet al te veel problemen moeten hebben. Ik ben blij dat je nog steeds betrokken bent bij de gemeenschap. Freriks was degene die de cursus zo’n vijf jaar geleden introduceerde. Eigenlijk had hij geen idee dat het zo populair zou worden.