Ridouan Taghi Vermogen

Ridouan Taghi Vermogen:- Op 20 december 1977 kwam Ridouan Taghi in Marokko ter wereld. Zijn familie verhuisde naar Nederland toen hij amper twee jaar oud was. Ridouan Taghi had van jongs af aan een patroon van tegengestelde autoriteit. Zijn familie in Vianen had drie broers en vier zussen. Als tiener deed hij mee aan de criminele activiteiten die Nieuwegein teisterde als lid van de beruchte puberbende, de Bad Boys. In 1992 werd hij veroordeeld voor meerdere misdaden, waaronder inbraak en vuurwapenbezit.

Ridouan Taghi Vermogen
Ridouan Taghi Vermogen

Taghi werd in 1992 voor het eerst veroordeeld voor een misdrijf. Hij werd beschuldigd van inbraak en het hebben van wapens in zijn handen. In de loop van zijn carrière heeft de ‘kleine’ hasjdealer in Nederland een prominente rol gekregen als een sleutelfiguur in de criminele onderwereld van het land. De man, nu 43 jaar oud, is al heel lang niet meer gezien door de politie en hij is sinds 2009 niet meer op de radar van de stad geweest, toen hij uit de database werd verwijderd. Dat hij uit het systeem is gehaald speelt een rol. Een veelgebruikte strategie van oplichters

Paul Vugts en Wouter Laumans, twee journalisten die gespecialiseerd zijn in het verslaan van strafzaken, hebben de meervoudige liquidatiezaak Marengo, waarin Ridouan Taghi de hoofdverdachte is, nauwlettend gevolgd. In deze audio praat Corrie Gerritsma met hen over liquidaties, de cocaïnehandel, de effecten van extreem geweld op de rechtsstaat en Taghi’s onverklaarbare bloeddorst.

Taghi, die nu 41 jaar oud is, is erin geslaagd om de wetshandhaving lange tijd een stap voor te blijven. Het parket heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor informatie die tot zijn arrestatie heeft geleid. In het Marengo-proces, dat wordt gevoerd om uit te zoeken of hij verantwoordelijk is voor vier moorden en acht opdrachten, is hij de hoofdverdachte.

Taghi sloot zich begin jaren negentig aan bij de beruchte jeugdbende, de Bad Boys. De letters BAD vertegenwoordigen de uitdrukking “zwart en dodelijk”. De Bad Boys zijn onlangs gespot op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht en het winkelgebied City Plaza in Nieuwegein. Ze veroorzaken vooral overlast en breken in op huizen in Nieuwegein en omstreken.

Taghi’s advocaat, Inez Weski, beweert dat hij tot 17 oktober werd vertegenwoordigd door een fictieve entiteit. De bijnaam, die niets te maken had met zijn gestalte, kwam voort uit het feit dat hij het jongste lid was van een groep vrienden tijdens de middelbare school.

Kroongetuige Nabil B. zei dat het doodschieten van mbo-student Mohammed Alarasi in Amersfoort de eerste liquidatie was waarvoor Taghi verantwoordelijk was. Alarasi was geen crimineel zoals Samir Jabli. Op 1 december 2014 werd hij op brute wijze vermoord.

Kort na Gayle’s aankomst op de campus komt hij erachter dat niemand op zoek is naar een westerse danseres. De naïviteit van een tienermeisje staat in schril contrast met de grimmige realiteit van de wereld van de diplomatie. Natasha is een zegen voor ons. De show is zo traag als een muziekdoos met een pirouette-dansende ballerina, maar heeft wel een geopolitieke ondertoon. Een breekbaar juweel

Ridouan Taghi Vermogen
Ridouan Taghi Vermogen

Om gevangenneming te ontwijken, veranderde Taghi zijn uiterlijk enigszins en gebruikte hij vervalsingen van paspoorten, visa en andere reisdocumenten. Hij werd op 16 januari 2020 in Dubai gearresteerd. Drie dagen na zijn arrestatie werd Taghi uit Dubai gezet toen het emiraat hem persona non grata verklaarde omdat hij het land onder een valse naam was binnengekomen. Omdat Nederland en Dubai geen uitleveringsverdrag hebben, is Taghi teruggestuurd naar Nederland. Hij zit nu vast op Nieuw Vosseveld in Vught en zijn proces begint in 2020.